Vložil: | Janakralov |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Vydatná uzenka:
450 g uzené ryby
| 1 ks bobkový list
| 850 ml mléka
| 25 g másla
| 1 ks stroužek česneku
| 1 ks cibuli
| 1 lžíci hladké mouky
| 1 ks červenou papriku, nakrájenou
| 130 ml sherry nebo jiného dezertního vína
| 230 g moučných brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
| 100 g mražených kukuřičných zrn
| dle chuti sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Vydatná uzenka:
Celou rybu vložte do hrnce a zalijte mlékem. Přidejte bobkový list, uveďte do varu a deset minut mírně vařte. Pak vyjměte rybu, maso rozdělte vidličkou na lupínky a mléko přeceďte.
V hrnci na středním plameni osmahněte na másle cibulku; trvá to tři až čtyři minuty. Pak ji poprašte moukou, zasmahněte, přisypte česnek i kousky papriky a společně smažte ještě pět minut. Poté směs zalijte sherry a za stálého míchání nechte téměř všechnu tekutinu odpařit.
Do hrnce přidejte brambory a sladkou papriku, zalijte přecezeným mlékem, osolte a opepřete. Uveďte do varu, plamen stáhněte, polévku přikryjte poklicí a čtvrt hodiny mírně vařte. Potom přisypte kukuřici a provářejte ještě pět minut.
Polévku odstavte a vmíchejte rybu.
Fotky receptu Vydatná uzenka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!