Použité suroviny receptu Vynikající tiramisu z mascarpone:
12-15 dlouhých piškotů
| 100-150 ml studeného espressa
| 2 vejce
| 80 g cukru
| 250 g mascarpone
| 250 g nízkotučného tvarohu
| 2 lžíce koňaku
| kakaový prášek na poprášení
Postup přípravy receptu Vynikající tiramisu z mascarpone:
Piškoty naskládáme do ploché formy a rovnoměrně na ně nalijeme espresso. Piškoty by se měly tekutinou dobře nsáknout.
Rozbijeme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozmícháme s cukrem ve velké míse na světlý hustší krém. Do tohoto vaječného krému přimícháme mascarpone, nízkotučný tvaroh a koňak.
Z obou bílků ušleháme tuhý sníh a ten opatrně vmícháme do mascarponového krému. Tento krém poté rovnoměrně rozdělíme po celé ploše zalitých piškotů.
Hotové tiramisu pak dáme přikryté do chladničky nejméně na 4 hodiny. Teprve těsně před podáváním je poprášíme kakaovým práškem.