1 ks králík naporcovaný (eventuelně kuře)
| dle potřeby: hladká mouka
| 2 lžíce olivového oleje
| 4 větší cibule
| 1 palice česneku
| 1 lžička celého bílého pepře
| 1 ks bobkový list
| 4 ks větší rajčata (nebo konzerva nakládaných)
| 1 dl pomerančové šťávy
Postup přípravy receptu Výtečné králičí ragú:
Jednotlivé porce králíka osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi si rozpálíme 1 lžíci olivového oleje a jednotlivé porce králíka v něm opečeme. Poté králíka vyjmeme a položíme do pekáčku. Na pánev přidáme druhou lžíci olivového oleje a osmažíme na něm cibule nakrájené na kolečka, NELOUPANÉ stroužky česneku a přidáme koření. Po chvíli, když cibulka zesklovatí, přidáme oloupaná, na drobno nakrájená rajčata bez jader, zalijeme šťávou z pomeranče a chvíli podusíme. Touto připravenou směsí zalijeme králíka a dáme do předem vyhřáté trouby pozvolna péci na cca 60 minut.
Fotky receptu Výtečné králičí ragú:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!