Vložil: | Marvi |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 192 |
|
|
Použité suroviny receptu Vývar z vepřové kosti :
1 kost vyřízlá z kotety
| 1 mrkev
| 1 petržel
| 1/2 menšího celru
| 1,5 l vody
| 1 paprika
| 1 naťová cibulka
| 4 kuličky pepře
| 1 bobkový list
| 2 kuličky nového koření
| sůl
| 1 vajíčko
| 1 lžíce mouky
Postup přípravy receptu Vývar z vepřové kosti :
Pokud připravuji řízky nebo omáčku z nevykostěné kotlety, zbyde mi kost, z které připravím chutnou polévku. Do hrce s vodou dám kost, sůl a koření a vařím ji až maso na kosti změkne. Vyndám kost, oberu kousky masa a vrátím je do vývaru, do kterého ještě přidám nastrouhanou kořenovou zeleninu, bílou část naťové cibulky a na nudličky nakrájenou zeleninovou papriku. Když je zelenina měkká, polévku zahustím kapáním, které si připravím z vejce a mouky. Vařím ještě asi deset minut. Polévku dochutím a ozdobím pokrájenou zelenou natí z cibulky.
Fotky receptu Vývar z vepřové kosti :
Fotky vložil: Ježíšek,tvackova1,BADAČA,alenab,tajnostii