Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Waterzooï de poulet:
1 kuře
| cibule se dvěma zapíchnutými hřebíčky
| bouquet garni se 4 lístky šalvěje
| 200 g řapíkatého celeru, nakrájeného na julienne
| 200 g očištěného pórku (bílé části), nakráneného na julienne
| 100 g mrkve nakrájené na julienne
| dostatečně court-bouilon, nebo kuřecího vývaru
| 100 g másla
| 2 dl neušlehané šlehačky
Postup přípravy receptu Waterzooï de poulet:
Do ohnivzdorného hrnce na dno rozložit zeleninu, přidat sůl, pepř a bouquet garni. Na zeleninu položit kuře a vše zalít dostatečným množstvím kuřecího vývaru, aby kuře bylo potopené. Pomalinku ho vařit, až je tak ze 3/4 hotové, asi 40 minut.
Vyjmout kuře a naporcovat ho na 8 dílků. Vrátit ho do kastrolu a poskládat na zeleninu.Přidat na kousky nakrájené máslo a zkontrolovat vývar, aby opět pokrýval maso. Přikryté jemně dusit dalších 30 minut.
Pomocí děrované naběračky vyjmout jak maso tak zeleninu a do kastrolu přidat 2 dl neušlehané šlehačky. Zredukovat na hladkou omáčku a popřípadě ji dochutit. Do hrnce navrátit jak zeleninu, tak kuřecí maso a podávat vše z kastrolu s krajíci chleba a máslem, anebo máslem potřenými topínkami.
Fotky receptu Waterzooï de poulet:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!