Použité suroviny receptu Zabijačkový guláš vařený:
70 g sádla
| 2 cibule
| 500 g vepřové plece
| 2 lžičky sladké papriky
| 1/2 lžičky pálivé papriky
| 250 g vepřového srdce
| 250 g vepřových jater
| dle chuti: kmín a sůl
| 80 g hladké mouky
| 1-3 stroužky česneku
| dle chuti: majoránka
Postup přípravy receptu Zabijačkový guláš vařený:
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso, zasypeme sladkou a pálivou paprikou. Promícháme a zalijeme vroucí vodou. Jakmile se voda s masem začne vařit, vložíme na kostky nakrájená srdce a játra. Posypeme kmínem a uvaříme do poloměkka. Nakonec vše zahustíme mouku rozmíchanou ve studené vodě a dochutíme solí, česnekem a majoránkou. Zvolna uvaříme doměkka.