Postup přípravy receptu Zabijačkový guláš z bůčku:
Vepřový bůček očistíme, vykostíme a nakrájíme na malé kostky. Játra odblaníme a nakrájíme na nudle. Z vepřových ledvinek odstraníme močovody, dobře propereme a nakrájíme na slabé plátky a vymáčíme ve vlažné vodě. Játra a ledvinky ještě spaříme ve vařící vodě. Na sádle osmažíme oloupanou na kostičky krájenou cibuli dozlatova, zapěníme paprikou, promícháme a mírně zalijeme vodou. Do tohoto základu přidáme vepřový bůček, játra a ledvinky. Okořeníme pepřem, majoránkou a utřeným česnekem. Dusíme pod poklicí doměkka. Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, základ zaprášíme moukou. Po zasmahnutí zalijeme vodou nebo vývarem a dobře provaříme. Zabijačkový guláš osolíme až nakonec. Vhodná příloha je dušená rýže nebo chléb.