Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.12. 2025
Dnes má svátek Adam a Eva
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Záhorské štrucle

fotka Záhorské štrucle
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 95 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Záhorské štrucle:

Těsto: půl kila hladké mouky  |  vejce  | lžíce vinného octa  | Náplň: 600 g měkkého tvarohu  | 4 vejce  | 200 g másla  | deci zakysané smetany  | kelímek sladké smetany

Postup přípravy receptu Záhorské štrucle:

Na vál prosejeme mouku, do důlku rozklepneme vejce, přidáme ocet a trochu vlažené vody. Zpracujeme do hladkého těsta, které rozdělíme na tři bochníčky, které potřeme olejem, přikryjeme teplou miskou a necháme půl hodiny odpočinout. Mezi tím připravíme náplň všechny ingredience smícháme dohromady, nakonec přidáváme zakysanou smetanu. Těsto rozválíme jako na závin, hotové pláty necháme odpočinout, pokapeme částí másla a dáme třetinu nádivky. Pomocí utěrky svineme jako závin, pak rozkrájíme asi na deseticentimetrové kousky (štrucle). Okraje dobře slepíme k sobě a opatrně vkládáme do vody, vaříme asi 10 minut. Pak štrucle vytáhneme, necháme okapat, dáme na pekáč, zalijeme smetanou a 20 minut zapékáme v troubě při 180 stupních. Podáváme jako dezert.



Fotky receptu Záhorské štrucle:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Záhorské štrucle
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !