Postup přípravy receptu Záhorské štrucle:
Na vál prosejeme mouku, do důlku rozklepneme vejce, přidáme ocet a trochu vlažené vody. Zpracujeme do hladkého těsta, které rozdělíme na tři bochníčky, které potřeme olejem, přikryjeme teplou miskou a necháme půl hodiny odpočinout. Mezi tím připravíme náplň všechny ingredience smícháme dohromady, nakonec přidáváme zakysanou smetanu. Těsto rozválíme jako na závin, hotové pláty necháme odpočinout, pokapeme částí másla a dáme třetinu nádivky. Pomocí utěrky svineme jako závin, pak rozkrájíme asi na deseticentimetrové kousky (štrucle). Okraje dobře slepíme k sobě a opatrně vkládáme do vody, vaříme asi 10 minut. Pak štrucle vytáhneme, necháme okapat, dáme na pekáč, zalijeme smetanou a 20 minut zapékáme v troubě při 180 stupních. Podáváme jako dezert.