Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.09. 2025
Dnes má svátek Berta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zahradní košíček

fotka Zahradní košíček
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Zahradní košíček:

4 žloutky  | 1,5 dl horké vody  | 150 g pískového cukru  | 1 dl oleje  | 250 g polohrubé mouky  | 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva  | 4 bílky  | dle potřeby: olej na vymazání formy  | dle potřeby: mouka na vysypání formy  | 1 chlebíčková forma cca 18 cm dlouhá  | Náplň:  | 2 kelímky smetany ke šlehání  | 2 sáčky ztužovače šlehačky  | 1 sáček vanilinového cukru  | dle chuti: sezónní ovoce (jahody, višně, rybíz, maliny, ostružiny) nebo ovoce kompotované  | Krém:  | polovina pudinkového prášku s kakaovou příchutí  | 1,5 dl mléka  | 60 g tuku nebo másla  | 2 lžíce moučkového cukru a kakaa

Postup přípravy receptu Zahradní košíček:

Žloutky rozšleháme s horkou vodou, přidáme polovinu cukru, po troškách přiléváme olej a našleháme do pěny. Mouku prosijeme s práškem, z bílků ušleháme tuhý sníh a vešleháme zbylý cukr. Do žloutkové hmoty po částech přidáváme mouku střídavě s polovinou sněhu, zbylý sníh už jen lehce do těsta obracíme.
Těsto naplníme do vytřené a vysypané formy a ve středně vyhřáté troubě zvolna pečeme asi 35 minut. (Zdroj neuvádí při jaké teplotě, ale protože se jedná o piškotové těsto, určitě 180° C). Vpíchnutím špejle doprostřed těsta se přesvědčíme, zda je již upečeno (špejle zůstane suchá). Formu vyjmeme a po prochladnutí chlebíček vyklopíme na podložku.
Vychladlý chlebíček obrátíme (tak, jak se pekl ve formě) a vprostřed naznačíme 3 cm široké držátko. Po obvodu asi 2 cm opatrně kolem celého chlebíčku těsto vykrojíme, jen držátko zůstane vcelku, část těsta ještě vydlabeme.
Vychlazenou smetanu s tužidlem ušleháme a ochutíme vanilínovým cukrem. Část šlehačky naplníme do košíčku, proložíme ovocem (větší překrájíme) a dozdobíme zbylou šlehačkou a celým ovocem.
Co s vydlabaným těstem?
Zbylé těsto spolu s drobečky pokapeme rumem (popř. ještě přidáme několik cukrářských piškotů) a necháme v chladu hodinu odležet. Potom je promícháme s připraveným krémem a po ztuhnutí zmrzlinovými kleštěmi tvoříme koule (nebo hmotu vykrajujeme lžící), které obalujeme ve strouhané čokoládě a klademe na mísu nebo do papírových košíčků.
Krém:
Pudinkový prášek rozmícháme v mléce a uvaříme dohusta. Tuk rozkrájíme a necháme změknout. Cukr prosijeme s kakaem. K prochladlému pudinku přidáme cukr s kakaem, po kouskách přidáváme tuk a našleháme na hladký krém.


Fotky receptu Zahradní košíček:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zahradní košíček
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !