Postup přípravy receptu Zaječí guláš se smetanovou omáčkou:
Maso vykostíme, odblaníme a nakrájíme na kostky asi 3 cm velké. Vložíme do kastrolu, zalijeme smetanou, přikryjeme a necháme přes noc v chladu.
Slaninu i s kůží nakrájíme na kostky a na pánvi společně s pokrájenou zeleninou opečeme (mrkev, celer, petržel). Přidáme vývar, koření a vaříme při mírné teplotě. Vlažné přecedíme.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a zvolna na malém množství oleje osmahneme dozlatova. Přimícháme práškovou papriku, rajčatový protlak, uleželé maso ze smetany a zeleninovo-slaninový vývar. Osolíme, opepříme a přikryté dusíme. Podle potřeby doléváme vodou. Dle chuti a hustoty omáčky můžeme zahustit čerstvou smetanou s hladkou moukou.
Papriky rozčtvrtíme, očistíme, nakrájíme na nudličky a posledních 10 minut před dokončením dusíme v omáčce. Omáčku dochutíme.
Doporučená příloha:
Bramborové knedlíky, noky nebo rýže s petrželkou, červené víno.