Použité suroviny receptu Zaječí hřbet se zázvorovou omáčkou:
2 prošpikované zaječí hřbety po 400 g
| špetka soli
| špetka bílého pepře
| 5 jalovčinek
| 4 zrnka pepře
| 1 mrkev
| 2 malé cibule
| 1 petržel
| 100 g celeru
| 2 lžíce oleje
| špetka mletého zázvoru
| špetka strouhaného muškátového oříšku
| 1/4 l suchého červeného vína
| 200 g modrého hroznového vína
| 2 lžíce brusinkového džemu
| 150 g kysané smetany
Postup přípravy receptu Zaječí hřbet se zázvorovou omáčkou:
Zaječí hřbety vypereme, osušíme a potřeme solí, pepřem a roztlučeným kořením. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Na pekáči zahřejeme olej a dohněda na něm opečeme zaječí hřbety i zeleninu. Posypeme zázvorem i muškátovým oříškem a polijeme červeným vínem. Dusíme v troubě ještě 20 minut. Potom necháme odpočívat ve vypnuté troubě 10 minut. Výpek propasírujeme a zahřejeme. Kuličky vína rozpůlíme, vypeckujeme a dohromady s brusinkovým džemem a smetanou vmícháme.
Fotky receptu Zaječí hřbet se zázvorovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!