Postup přípravy receptu Zaječí kari:
Zajíce rozdělíme na části a zpola ho uvaříme (asi 1 až 1 a 1/2 hodiny) ve vodě ochucené utřeným česnekem. Mezitím opražíme na pánvi semena kardamonu včetně slupek, hořčičná semena, jalovec, bobkové listy, černý pepř a vše rozemeleme. Šťávu ze zajíce slijeme a uschováme, zajíce stále udržujeme teplého. Na tuku opečeme dozlatova šalotku, přidáme zajíce a mícháme na středním plameni 5 minut. Posypeme rozdrceným kořením, zamícháme a pečeme 1/2 minuty. Ochutíme směsí zázvoru, kayenského pepře a papriky. Zvlhčíme trochou vody, mícháme a vaříme, dokud se tekutina neodpaří. Pak přidáme vývar ze zajíce s česnekem, osolíme a doplníme vodou tak, aby překrývala zajíce o dva prsty. Přisypeme petrželku, přivedeme do varu a vaříme doměkka (1 až 1 a 1/2 hodiny). Poté dáme do chladu a necháme uležet, nejlépe přes noc.