4 porce zadního zaječího masa
| 1 dcl bílého vína
| 1 cibule
| 40 g oleje
| 30 g másla
| 30 g strouhanky
| tymián nebo majoránka
| petrželka
| 1/2 stroužku česneku
| mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Zajíc na bílém víně:
Při krájení zaječích porcí uschováme vytékající krev. Porce zajíce odblaníme, zalijeme vínem a necháme v misce v chladničce 1-2 hodiny odležet. Cibuli pokrájenou na plátky zpěníme na oleji, přidáme okapané porce zajíce a osmažíme dočervena. Osolíme, okořeníme, zalijeme vínem z marinády a pod pokličkou dusíme do změknutí. Strouhanku pokropíme zaječí krví, přidáme usekanou petrželku a rozetřený česnek, vmícháme do šťávy a povaříme 5 minut. Měkké zaječí maso potřeme rozehřátým máslem a vložíme na krátkou dobu pod rozehřátý gril nebo do horké trouby. Podáváme se smaženými hranolky a s rybízovým kompotem.
Fotky receptu Zajíc na bílém víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!