600 g zaječího masa s kostí
| 40 g slaniny
| 4 cibule
| 4 lžíce oleje
| 10 g cukru
| 4 rajčata
| 2 dl červeného vína
| 40 g šípkového džemu
| 20 g mouky
| 1 citron
| 1 bobkový list
| dle chuti: nové koření
| dle chuti: pepř a sůl
Postup přípravy receptu Zajíc na šípkové omáčce:
Cibuli a rajčata nakrájejte a na dvou třetinách oleje osmahněte. Zalijte vodou, přidejte koření a citronovou šťávu. Uveďte do varu. Vložte zaječí maso (nejvhodnější jsou hřbet a zadní stehna) prošpikované slaninou a vařte asi dvě hodiny. Ze zbytku oleje a mouky připravte jíšku. Uvařené maso vyjměte a uschovejte v teple. Vývar propasírujte, oslaďte, zahustěte jíškou a vařte asi 10 min. Potom přidejte džem a víno. Po dalších 10 min. varu vložte zpět maso a ponechte v omáčce prohřát.
Fotky receptu Zajíc na šípkové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!