Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.12. 2025
Dnes má svátek Albína
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zajíc na staročeský způsob

fotka Zajíc na staročeský způsob
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Zajíc na staročeský způsob:

1 menší zajíc  | 100 g slaniny  | 2 lžíce másla  | 2 cibule  | dle chuti: sůl a bílý pepř  | 500 g kořenové zeleniny  | 2 lžíce hl. mouky  | 50 g rozinek  | 50 g sušených švestek  | 2 lžíce strouhaného perníku  | dle chuti: ocet

Postup přípravy receptu Zajíc na staročeský způsob:

Zajíce očistíme a naporcujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji zesklovatět na másle. Přidáme nakr. cibuli a jakmile začne zlátnout, vložíme na ni opepřené a osolené porce zaječího masa a ze všech stran prudce opečeme.
Zeleninu očistíme, nakrájíme nadrobno, přidáme do hrnce a orestujeme. Směs zeleniny s masem poprášíme moukou, zalijeme vodou, promícháme a dusíme do měkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu propasírujeme a vložíme do ní rozinky, nakrájené sušené švestky a strouhaný perník. Omáčku povaříme a případně dochutíme octem a solí.


Fotky receptu Zajíc na staročeský způsob:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zajíc na staročeský způsob
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !