1 kg zaječí kýty
| 20 g špeku
| 1 dl červeného vína
| 3 lžíce oleje
| 3 lžíce rajčatového protlaku
| 3 stroužky česneku
| podle potřeby: sůl, pepř, vývar z kostí
Postup přípravy receptu Zajíc po provensálsku:
Odleželou zaječí kýtu odblaníme, protkneme na kostičky nakrájeným špekem, osolíme, opepříme. Vložíme do pekáčku a pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 170 stupňů 60 minut. V průběhu pečení podléváme vývarem z kostí a červeným vínem. Ke konci pečení přidáme rajčatový protlak a prolisovaný česnek utřený se solí a pepřem a pečeme ještě 10 minut. Podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Zajíc po provensálsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!