Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Zajíc v křenové omáčce:
1 ks zaječí zadek
| 1 ks citrónu
| 50 g tuku
| 40 g slaniny
| 1,5 dl bílého vína
| 1,5 dl smetany
| 1 lžíce jemně nastrouhaného křenu
| dle chuti: mletý pepř a sůl
| dle chuti: hořčice
| dle potřeby: horká voda na podlití
Postup přípravy receptu Zajíc v křenové omáčce:
Zaječí maso odblaníme, opláchneme, osušíme a protkneme na klínky nakrájenou slaninou. Osolíme, opepříme, vložíme na rozehřátý tuk, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Při dušení maso podléváme vínem a podle potřeby horkou vodou. Měkké maso vyjmeme a pokrájíme na porce. Do šťávy nalijeme smetanu, vmícháme křen, hořčici, citrónovou šťávu a necháme přejít varem.
Fotky receptu Zajíc v křenové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!