Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Zajíc v polévce:
400 g zaječího masa
| 100 g šalotky
| 2 mrkve
| 1 petržel
| 100 g hub /čerstvých/
| 1 bobkový list
| sůl
| 60 g slaniny
| 2,5 l vody
| 1 dl červeného vína
| pepř
| majoránka
| 0,5 dl kysané smetany
| 1 lžíce mouky
| 30 g sádla
Postup přípravy receptu Zajíc v polévce:
Maso (zaječí předek, krk, játra a srdce) nakrájíme na kousky, zeleninu na plátky. Slaninu nakrájíme nadrobno a rozpustíme, přidáme sádlo a potom maso i zeleninu, důkladně osmahneme, přilijeme vodu, osolíme, přidáme houby a koření. Vaříme doměkka. Kysanou smetanu rozmícháme hladce s moukou a touto směsí polévku zahustíme. Okyselíme vínem.
Fotky receptu Zajíc v polévce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!