Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Zakysaná houbová polévka se škvarečkama:
1 ks kelímek Rama Cremefine zakysaný krém
| 1 ks kelímek Rama Cremfine na vaření
| 300-500 g mražených nebo čerstvých hub
| 200-300 g anglické slaniny
| troška kopru
| špetka soli, pepře, vegety, drceného kmínu
| 1-2 ks rozšlehané vejce
| 2-3 ks vařený brambora
| jíška světlá
Postup přípravy receptu Zakysaná houbová polévka se škvarečkama:
Nejdříve si z másla a mouky vytvoříme jíšku. Tu zalejeme trochou studené vody a vymícháme, aby nevznikly hrudky. Poté dolejeme vodou (ca 1,5 - 2 l). Přidáme do ní hřiby. Dále přidáme zakysanou smetanu i smetanu na vaření. Chvíli vaříme, dochutíme solí, pepřem, vegetou, kmínem, popř. octem, aby měl vývar sladko-kyselkavou chuť. Vmícháme rozšlehaná vejce. Vedle na pánvičce bez tuku osmahneme na jemno nakrajenou anglickou slaninu a to tak dlouho, až se nám vytvoří malé škvarečky. Ty pak spolu s vypečeným tukem přidáme skoro na samý závěr do polévky. Na kostičky nakrájené brambory rovněž vložíme do polévky. Necháme ještě minutku projít varem, přidáme kopr a pochoutka je tohová.
Fotky receptu Zakysaná houbová polévka se škvarečkama:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!