Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Žampionové klobouky s nádivkou :
6 velkých žampionů
| 15 dkg vepř. (drůbežích) jater
| 1 cibule
| 3 lžíce strouhanky
| 1 vajíčko
| kousky másla
| 6 plátků uzeného sýra
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: zelená petrželka
| dle chuti: bylinky (bazalka, oregano, tymián)
| 2 lžíce silného červeného vína
| dle potřeby: olej
Postup přípravy receptu Žampionové klobouky s nádivkou :
Žampiony očistíme, vylomíme nebo vykrojíme z nich nožičky a vložíme je do pekáčku, zapékací misky atp. Cibuli, játra, nožičky žampionů pomeleme (nebo rozmixujeme) a dáme na olej do pánve podusit. Tuto směs necháme trochu vystydnout, přimícháme sůl, koření, strouhanku a vajíčko. Do klobouků žampionů dáme kousek másla a lžící navrstvíme směs - nádivku (mě vycházely 2 PL na jeden klobouk). Na nádivku položíme plátek sýra , podlijeme troškou vody (tak 3 mm ode dna) a dáme péct do trouby, dokud není sýr řádně zapečený.
Někdy houby pustí moc šťávy, tak ji během pečení část odeberu.
Fotky receptu Žampionové klobouky s nádivkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!