Použité suroviny receptu Žampiony s drůbežími játry:
500 g drůbežích jater
| 250 g malých žampionů
| 1 cibule
| 4 lžíce másla
| mletý černý pepř
| sůl
| 1 lžíce hladké mouky
| 125 ml vody
| 3 lžíce suchého bílého vína
| 5 menčích celých vařených mrkví
| 250 g sterilovaných fazolových lusků bez nálevu
Postup přípravy receptu Žampiony s drůbežími játry:
Játra i žampiony očistit, omýt a překrájet na půlky. Máslo rozehřát a zpěnit na něm proužky cibule. Potom přidat játra a žampiony. Opepřit a dusit je přibližně 5 minut s občasným promícháním. Mouku rozšlehat s vodou a vínem. Směsí podlít játra dusit na mírném ohni asi 10 minut. Mrkev nakrájet na kolečka a spolu s fazolemi vmíchat k játrům. Zeleninu ve směsi už jen prohřát, dále nevařit. Nakonec vše osolit a ihned podávat.
Fotky receptu Žampiony s drůbežími játry:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!