Použité suroviny receptu Zapečená drůbeží játra nebo žampiony:
1 balení toustového chleba bílého
| 250 g drůbežích jater, pokud použijete i žampiony, pak úměrně snížíme množství
| 1 větší kelímek zakys. smetany nízkotučné
| 1 malý bílý jogurt
| 200 g eidamu
| dle potřeby: rostlinný tuk na namazání toastů
| dle potřeby: olej
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: rajče, paprika, petrželka
Postup přípravy receptu Zapečená drůbeží játra nebo žampiony:
Toastový chleba potřeme velmi lehce. Ramou nebo jiným rost. tukem.
Směs: smícháme smetanu s jogurtem a najemno nastrouhaným sýrem.
Na pánvi na oleji orestujeme jemně nakrájená drůb. játra, kdo má rád tak žampiony - ale každé zvlášť a ochutíme solí a pepřem. Na toasty dáme budˇ játra nebo žampiony a přidáme PL směsi. Směs trochu rozprostřeme a dáme zapéct pod gril na 180 °C. Množství vyjde na 2 plechy, zapékáme každý zvlášť. Po zapečení ozdobíme vhodnou čerstvou zeleninou.
Fotky receptu Zapečená drůbeží játra nebo žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!