Vložil: | DanaKou |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečená filátka ze pstruha:
4 pstruzi (po 150-200 g)
| špetka soli
| trochu směsi bylinek (šalvěj, bazalka, estragon, kopr)
| špetka mletého bílého pepře
| několik kapek citronové šťávy
| na obalení hladká mouka
| 2 lžíce oleje
| na vymazání máslo
| 4 rajčata
| 8-12 zmrazených nebo konzervovaných oloupaných krevet
| 4-8 plátků tvrdého sýra
Postup přípravy receptu Zapečená filátka ze pstruha:
Pstruhy podélně rozpůlíme, zbavíme kostí a kůže, osolíme, posypeme nadrobno nasekanými bylinkami, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme 1-2 hodiny v chladu odležet. Ryby obalíme v mouce a opečeme na oleji. Do zapékací mísy vymazané máslem vložíme opečená filátka, posypeme nakrájenou směsí oloupaných nakrájených rajčat a krevet, přikryjeme plátky sýra a v předehřáté troubě nebo pod grilem zapečeme.
Fotky receptu Zapečená filátka ze pstruha:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!