Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.01. 2025
Dnes má svátek Zdeněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zapečená houbová omáčka s vejci a rýží

fotka Zapečená houbová omáčka s vejci a rýží
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Zapečená houbová omáčka s vejci a rýží:

8 vajec na hniličku  | asi 300 ml oprané a přebytečného škrobu zbavené rýže  | 2 cibule  |  sůl  | troška mletého muškátového oříšku  | 150 g sýru na strouhání  |  tuk na vymazání zapékací nádoby  | Na oblohu:  |  rajská jablíčka  |  panenský olivový nebo slunečnicový olej  |  bílý pepř  |  sůl  |  kvalitní vinný nebo balzámový ocet  |  sekaná zelená petrželka  | Na omáčku:  | 200 g hub  | 20 g polohrubé mouky  | 150 ml sladké smetany  |  olivový olej nebo jiný rostlinný tuk

Postup přípravy receptu Zapečená houbová omáčka s vejci a rýží:

Drobně pokrájenou cibuli zesklovatíme na tuku a přimícháme k oprané rýži. Zalijeme vodou asi 1 - 2cm nad povrch rýže s cibulí, osolíme a dusíme pozvolna doměkka, až se tekutina odpaří. Zapékací nádobu vymažeme tukem a dno pokryjeme vrstvou rýže. Do rýže uděláme pomocí lžíce prohlubně, do kterých vmáčkneme oloupaná vejce. Vše zalijeme houbovou omáčkou a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, poprášíme mletým muškátovým oříškem (nemusí být), ještě trošku pokapeme olivovým olejem a v horké troubě zapečeme až sýr zezlátne.
Houbová omáčka: Očištěné houby pokrájíme na plátky a posolené na tuku dusíme doměkka. Hotové zaprášíme moukou, zalijeme smetanou a povaříme do zhoustnutí. Na talíři hotový pokrm obložíme plátky rajčat, které lehce osolíme, poprášíme bílým pepřem, posypeme sekanou zelenou petrželkou a pokapeme vinným octem a panenským olivovým nebo slunečnicovým olejem.
Alternativa: Nemáme-li houby čerstvé, použijeme sušené, které před úpravou povaříme ve vodě doměkka. Potom trošku vývaru můžeme použít na dochucení houbové omáčky.



Fotky receptu Zapečená houbová omáčka s vejci a rýží:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zapečená houbová omáčka s vejci a rýží
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !