Použité suroviny receptu Zapečená jahodová zmrzlina:
180 g jahod
| 5 bílků
| 2 lžíce sladkého sherry
| 600 ml jahodové zmrzliny
| 1 piškotový korpus
| 140 g cukru krupice
| jahody na ozdobu
Postup přípravy receptu Zapečená jahodová zmrzlina:
Korpus na tento dezert by měl mít 23 cm v průměru. Jahody rozpůlíme.
Troubu předehřejeme na 240 °C (u plynové trouby stupeň 9). Piškotový korpus dáme do koláčové formy nebo kulaté zapékací mísy a pokapeme sladkým sherry nebo pomerančovou šťávou.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Pokračujeme ve šlehání a postupně vmícháme cukr. Hmota musí být velmi pevná a lesklá.
Zmrzlinu rychle upravíme na piškotový korpus a zakryjeme půlkami jahod a sněhem z bílků tak, aby k ní nemohl pronikat horký vzduch v troubě. Pečeme v předehřáté troubě 3-5 minut dozlatova. Hotový dezert ozdobíme celými jahodami a ihned podáváme.
Fotky receptu Zapečená jahodová zmrzlina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!