Postup přípravy receptu Zapečená mořská štika :
Rybu omyjeme, pokapeme osolenou citrónovou šťávou a necháme marinovat alespoň 2 hodiny někde v chladu nebo v lednici. Makaróny uvaříme podle návodu, scedíme, osolíme a promícháme s trochou oleje. Odleželé maso osušíme a opečeme na rozpáleném tuku z každé strany. Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno dáme vrstvu makarónů, na ně položíme opečené maso, posypeme polovinou nastrouhaného sýra a zakryjeme zbylými makaróny. Na to dáme několik plátků másla, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a zapečeme v troubě při 160 °C asi 10 - 15 minut. Smetanu smícháme s hořčicí, vejci, solí, nasekanou natí a nalijeme na makaróny. Ještě krátce zapečeme do červena a podáváme s čerstvou zeleninou.