Použité suroviny receptu Zapečená pohanka s jablky:
1/2 l pohanky
| 1/2 l mléka
| 1/2 l vody
| 2 vejce
| 7 dkg moučkového cukru
| 25 dkg měkkého tvarohu
| 75 dkg nakyslých jablek
| 1 kelímek krémovité smetany
| máslo, mletá skořice, ořechy, strouhanka
Postup přípravy receptu Zapečená pohanka s jablky:
Pohanku nasypeme do nádoby, přilijeme mléko a vodu. Vaříme asi 20 minut a poté do prochladlé pohanky přidáme vejce, cukr a prolisovaný tvaroh. Vše dobře promícháme. Nyní vymastíme máslem a strouhankou nádobu, navrstvíme asi 3 cm pohankové směsi na ní dáme oloupaná jablka a zasypeme mletou skořicí. Jablka pokryjeme zbylou pohankou a na povrh namažeme kyselou krémovitou smetanu.
V troubě pečeme asi 1 hodinu. Poté vše pocukrujeme a posypeme mletými oříšky.