400 g brambor
| 200 g mrkve
| 1 pórek
| 4 filety ze štiky
| sůl
| pepř
| 2 lžíce oleje
| 100 ml bílého vína
| 1 svazek kopru
| 200 g zakysané smetany
| 1 lžíce rajčatového protlaku
| máslo
Postup přípravy receptu Zapečená rybí pochoutka:
Brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka. Mrkev a pórek nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Rybu potřeme solí a nakrájíme na větší kousky. Nákypovou formu vymažeme máslem a střídavě do ní ukládáme kousky ryby, brambory, mrkev a pór. Pokapeme olejem a podlijeme vínem. Nákyp posypeme nasekaným koprem, osolíme a opepříme. Pečeme asi 35 minut. Smetanu promícháme s protlakem a podáváme k nákypu.
Fotky receptu Zapečená rybí pochoutka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!