Vložil: | Kačen |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečená treska:
4 ks tresčích filet
| 1 velká plechovka kukuřice bonduelle
| 30 dkg anglické slaniny
| 30 dkg jakéhokoliv tvrdého sýra
| citronová šťáva
| sůl
Postup přípravy receptu Zapečená treska:
Tresčí filety zakápneme citronovou šťávou a osolíme, naklademe do pekáčku a necháme odstát než připravíme anglickou slaninu s kukuřicí.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme zprudka na pánvi až pustí trochu tuk a přidáme kukuřici bez nálevu, a chvíli osmahneme. Tuto směs nasypeme rovnoměrně na filety do pekáčku a na vrch naklademe sýr, může být v plátcích, strouhaný je to jedno a dáme zapéct do vyhřáté trouby tak na 15 až 20 minut. Jako příloha můžou být brambory nebo hranolky.
Tento recept na zapečenou tresku jsem jednou objevila na obale od Nowaka a strašně nám chutnal akorát jsem si ho trochu upravila.
Fotky receptu Zapečená treska:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!