Vložil: | veroka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečená treska s lečem:
2 cibule
| 4 papriky
| 4 rajčata
| olej na smažení
| sůl
| mletý černý pepř
| 2 lžíce rajského protlaku
| 800 g filetů mořské ryby
| 2 vejce
| 2 lžíce solamylu
| 1 lžíce citrónové šťávy
Postup přípravy receptu Zapečená treska s lečem:
Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Papriky očistíme a pokrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibule s paprikami. Vmícháme rajčata. Vše osolíme, opepříme a odstavíme. Zeleninovou směs rozdělíme na dvě části. Do jedné vmícháme rajstký protlak a rozprostřeme ji na dno pekáčku. Filety očistíme a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu. Osolíme je a opepříme. Vejce rozšleháme se solamylem, trochou soli a s citrónovou šťávou. Filety obalíme v těstíčku a na rozehřátém oleji na pánvi je z obou stran opečeme. Filety přendáme do pekáčku a vložíme do trouby. Při 180 °C je pečeme asi 20 minut. Poté na ně naneseme zbylou zeleninu a 10 až 15 minut je dopékáme.
Fotky receptu Zapečená treska s lečem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!