Postup přípravy receptu Zapečené dary moře:
Mušle důkladně umyjeme pod tekoucí vodou, otevřené vyhodíme, ostatní mušle ponoříme na 30 minut do vody. Ve velkém hrnci ohřejeme zeleninový bujon a mušle v něm vaříme 6-8 minut. Vyndáme je a zavřené mušle vyhodíme. Ze zbylých mušlí maso vybereme.
Cibuli nakrájíme na kolečka. V pánvi rozpustíme máslo, přimícháme mouku, zalijeme rybím vývarem a smetanou a za stálého míchání vaříme do zhustnutí. Ochutíme worcesterskou omáčkou, pepřem, solí. Přímícháme garnáty, petrželovou nať a strouhanku. Nákypovou formu vymažeme tukem, vložíme maso z mušlí, zalijeme garnátovo-smetanovou směsí. Mísu vložíme pod rozehřátý gril a 2-3 minuty zapékáme do zlatohněda. Podáváme se zeleným salátem.