Použité suroviny receptu Zapečené filé s kysaným zelím:
220 g zelí kysané
| dle potřeby: mouka hladká
| dle chuti: pepř mletý a sůl
| dle chuti: petrželka
| 2 lžíce víno bílé
| 370 g filé
| dle potřeby: olej
| dle chuti: šťáva citronová
| 70 g smetana kysaná
| dle potřeby: máslo
| dle chuti: jalovčinky
| 1 cibule
Postup přípravy receptu Zapečené filé s kysaným zelím:
Plátky filé(nejlépe z tresky) podélně nakrájíme. Kosti odstraníme, zakapeme citronem a osolíme. Jemně obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvičce. Cibuli nakrájenou na kolečka zpěníme na másle a rozložíme na dno zapékací mísy. Kysané zelí rozložíme na zpěněnou cibuli, zakapeme vínem, osolíme, opepříme a přidáme jalovčinky. Na zelí rozložíme filé, potřeme zakysanou smetanou a pečeme 15 minut v troubě na 180 stupňů. Podáváme posypané sekanou petrželkou.
Fotky receptu Zapečené filé s kysaným zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!