Vložil: | Draconic |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečené filety v alobalu:
700 g filetů
| 700 g brambor
| 1 cibule
| 100 g slaniny
| 0,5 dl oleje
| 1 polévková lžíce hořčice
| 0,8 dl bílého vína
| 3 stroužky česneku
| dle chuti: nať peteželky a sůl
| 50 g másla
| dle potřeby: alobal
Postup přípravy receptu Zapečené filety v alobalu:
Očistíme česnek, prolisujeme ho a utřeme se lžičkou soli na česnekovou majonézu. Do majonézy vmícháme hořčici a pepř. Zmzlé plátky ryby oddělíme, potřeme česnekovou hořčicí a necháme půl hodiny až hodinu odležet. Než se filety odleží, tak si připravíme:
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kostičky.
Teprve pak nakrájíme slaninu na kostičky a osmahneme ji na mírném planeni, jak jsme zvyklí. Během opékání slaniny očistíme cibuli, nakrájíme najemno. Cibuli zpěníme na vypečené slanině, vmícháme nakrájené brambory a osmahneme. Podle počtu plátků si připravíme obdélníky alobalu, potřeme je máslem.
Na alobal poklademe plátek ryby a zasypeme brambory na cibuli se slaninou. Zakápneme bílým vínem, uzavřeme alobal a upečeme.
Fotky receptu Zapečené filety v alobalu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!