Použité suroviny receptu Zapečené houskové knedlíky:
8 houskových knedlíků (z prášku)
| 600 g uzeného a uvařeného hovězího jazyka
| dle potřeby: máslo na vymázání formy
| 125 g zakysané smetany
| 125 g smetany
| 1/4 l jablečného moštu
| 300 g eidamu
| 3 vejce
| 1 lžička mletého kmínu
| dle chuti: sůl a kmín na posypání
Postup přípravy receptu Zapečené houskové knedlíky:
1. Knedlíky z prášku připravíme podle návodu. Necháme je vychladnout a poté nakrájíme na plátky.
2. Oloupaný jazyk nejprve nakrájíme na tenké plátky a potom na nudličky.
3. Do vymaštěné nákypové formy naskládáme střídavě plátky knedlíků a nakrájený jazyk. Troubu předehřejeme na 200 °C.
4. Zakysanou a sladkou smetanu a mošt zahřejeme, rozpustíme sýr. Necháme mírně vychladnout a vmícháme vejce. Ochutíme mletým kmínem. Osolíme.
5. Sýrovou omáčkou polijeme knedlíky. Posypeme kmínem a poté pokrm v troubě asi 25 min. zapékáme.
Fotky receptu Zapečené houskové knedlíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!