Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečené krůtí maso v zelenině:
200 g kedluben
| 5 lžic mléko
| 200 g bílá ředkev
| 200 g pórek
| 200ml sladká smetana
| 100 g máslo
| 100 g tvrdý sýr
| 1 cibule
| 3 barevná paprika
| 4 vejce
| 400 g pečené krůtí amso
| sůl
| česneková pasta
| vegeta
Postup přípravy receptu Zapečené krůtí maso v zelenině:
Zeleninu očistíme. Upečené krůtí maso nakrájíme na kostičky, pórek nebo jarní cibulku a cibuli nakrájíme na kolečka. Bílou ředkev a kedluben nastrouháme každou zvlášť. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Sýr nastrouháme.
Zapékací misku vymažeme máslem a vrstvíme do ní připravenou zeleninu a maso. Nejprve dáme cibuli s pórkem. Dále strouhaný kedluben, na něj nakrájené krůtí maso, které poprášíme česnekovou solí a vegetou, nastrouhanou ředkev a nakonec vrstvu paprik. Povrch posolíme a poprášíme vegetou.
Ve smetaně si rozšleháme 3 vejce a touto směsí zeleninu s masem zalijeme. V předehřáté troubě pečeme asi 20 minut. Potom krůtí maso v zelenině vytáhneme, posypeme tvrdým sýrem a zalijeme v mléce rozšlehaným vejcem a ještě asi 15 minut dopečeme.
Fotky receptu Zapečené krůtí maso v zelenině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!