1,5 kg syrových brambor
| 4 vepřové řízky
| 1/2 pórku
| 1 šlehačka
| 150 g žampionů
| 2 stroužky česneku
| 150 g sýra
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Zapečené maso:
Pekáč nebo zapékací mísu si vymažeme nejlépe máslem. Brambory nakrájíme na silnější plátky a poklademe jednu vrstvu na pekáč, osolíme, posypeme nakrájeným pórkem a 1 stroužkem česneku, který jsme si nadrobno nasekali. Na to položíme osolené a opepřené řízky, dále pak očištěné a na plátky nakrájené žampiony a zakončíme vrstvou brambor, osolíme, posypeme druhým stroužkem česneku. Vše zalijeme šlehačkou a pečeme při teplotě 250 C. Před koncem pečení zasypeme strouhaným sýrem a dopečeme.
Fotky receptu Zapečené maso:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!