Použité suroviny receptu Zapečené maso s ananasem:
60 g mouka hladká
| 450 ml vývar
| 250 g čedar
| dle potřeby: strouhanka
| 250 g ananas konzervovaný
| 1 ks cibule
| dle chuti: sůl a pepř
| 60 g máslo
| 4 porce maso krůtí
| dle chuti: petrželka
Postup přípravy receptu Zapečené maso s ananasem:
Na másle osmahneme cibuli, zaprášíme moukou a chvíli opékáme, potom zalijeme vývarem a ananasovou šťávou a omáčku vaříme dokud nezhoustne. Přidáme kousky ananasu, přimícháme většinu sýra a dochutíme solí a pepřem. Kousky vařeného masa rozdělíme do zapékacích misek nebo do jedné veliké, zalijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem a strouhankou. Zapékáme asi 20 minut na 200 st., posypeme petrželkou před podáváním.
Fotky receptu Zapečené maso s ananasem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!