Použité suroviny receptu Zapečené rybí prsty na zeleninové rýži:
1 plechovka loupaných rajčat
| 250 g pórku
| 1 cibule
| 4 lžíce másla
| 250 g dlouhozrnné rýže
| 600 ml zeleninového vývaru z masoxu
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 balíčky mražených rybích prstů
| 1 svazek kopru
| 75 g strouhaného sýra
Postup přípravy receptu Zapečené rybí prsty na zeleninové rýži:
Rajská jablíčka necháme okapat na sítu a šťávu z nich si ponecháme. Potom rajčata nakrájíme na kostičky a opět vložíme do šťávy. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Rovněž cibuli oloupeme a nakrájíme. Na větší pánvi rozpustíme 2 lžíce tuku a cibulku necháme zesklovatět. Přidáme rýži, podusíme a zalijeme zeleninovým vývarem. Poté přidáme malou lžičku soli a nakrájený pórek. Necháme vařit na slabém ohni asi 20 minut.
Na druhé pánvi rozpustíme zbylý tuk, vložíme do něj zmrzlé rybí prsty a za stálého obracení smažíme asi 5-8 minut.
Kopr propereme, osušíme a jemně nakrájíme. Na ozdobu si ponecháme několik snítek.
Do vařené rýže zamícháme kopr, rajčata a ochutíme solí a pepřem.
Na rýži poskládáme pečené rybí prsty a posypeme je strouhaným sýrem. Poté zapečeme krátce v troubě při 200 °C. Zapékáme nejvýše 15 minut.
Na závěr ještě ozdobíme koprem a můžeme podávat. Pokrm výtečně chutná například s bílým vínem.
Fotky receptu Zapečené rybí prsty na zeleninové rýži:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!