Použité suroviny receptu Zapečené těstoviny s drůbežím masem:
500 g vařeného drůbežího masa
| 250 g těstovin (mušle)
| 1 l masového vývaru
| 300 g mražené zeleniny
| 200 g smetany
| 3 vejce
| 100 g strouhaného sýra
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Zapečené těstoviny s drůbežím masem:
Vývar přivedeme k varu a těstoviny v něm uvaříme podle návodu. Poté je slijeme, prudce ochladíme ve studené vodě a odstavíme stranou.
Drůbeží maso nakrájíme na menší kousky. Zmrazenou zeleninu necháme rozmrazit (je možné použít i již vařenou zeleninu).
Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací mísu dobře vymastíme a po vrstvách do ní vkládáme těstoviny, maso a zeleninu. Jako poslední vrstvu dáváme těstoviny.
Vejce rozšleháme se smetanou, trošku osolíme, opepříme. Rozšlehané vejce nalijeme na těstoviny v míse a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme asi 30 minut, až se sýr rozpustí a vytvoří zlatavou kůrku na povrchu.
Fotky receptu Zapečené těstoviny s drůbežím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!