Použité suroviny receptu Zapečené vepřové řízky s čedarem:
4 vepřové řízky
| olej nebo tuk
| sůl
| mletý pepř
| 2 malé cukety
| 4 rajčata
| kousek bazalky
| 50 ml smetany
| 150 g čedaru
Postup přípravy receptu Zapečené vepřové řízky s čedarem:
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme tuk nebo olej a řízky na něm z každé strany prudce opečeme několik minut. Zapékací mísu vytřeme tukem a opečené řízky do ní naskládáme. Omyjeme cukety a nastrouháme je nahrubo. Rajčata omyjeme a nakrájíme je na malé kousky. Z bazalky otrháme lístky, smícháme je s cuketou, rajčaty a smetanou, osolíme a opepříme.
Vzniklou cuketovou směs rozprostřeme na řízky v zapékací míse a poklademe plátky čedaru. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a zapékáme asi 15 - 20 minut. Hotové řízky podáváme s cuketovou směsí i sýrem společně s bramborovými kroketami.
Fotky receptu Zapečené vepřové řízky s čedarem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!