Použité suroviny receptu Zapečený amur nebo tolstolobik:
100 g Amura nebo Tolstolobik
| 50 g másla
| 500 g vařených brambor
| 125 g čerstvých hub
| 50 g cibule
| 3 ks vejce
| 100 g ementálu
| sůl
Postup přípravy receptu Zapečený amur nebo tolstolobik:
Amura vcelku omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce asi 1 a 1/2 cm silné a osolíme. Na teflonové pánvi opečeme na 2/3 másla. Pekáček vymažeme zbylým máslem, naskladáme porce ryby, přikryjeme plátky oloupaných vařených brambor a hříbky podušenými s drobně krájenou cibulí. Osolíme a poklademe plátky natvrdo vařených vajec. Vše zalijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme. Zapečený amur nebo tolstolobik se podává s vařenými brambory.
Fotky receptu Zapečený amur nebo tolstolobik:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!