Použité suroviny receptu Zapečený hermelín s květákem pro regiment:
5 Sedlčanského Hermelínu (nebo 4 ks Krále sýrů Hermelín nebo 4 ks Krále sýrů Hermadur)
| 1 kg květáku
| 400 g měkkého salámu
| 150 g másla
| cibule
| pažitka
| 5 paprik
| 4 dl smetany
| 3 vejce
| podle chuti sůl a pepř
Postup přípravy receptu Zapečený hermelín s květákem pro regiment:
Uvařený květák nakrájíme na menší kousky, promícháme s drobně pokrájeným salámem a Hermelínem. Pokud máte rádi aromatičtější sýry s lahodnou konzistencí je dobré použít Král Sýrů Hermadur. Přidáme nakrájenou cibuli a papriku. Zalijeme rozšlehaným vejcem, přidáme sůl a pepř. Směs vložíme do zapékací misky vymazané máslem a zalijeme smetanou. Zvolna zapékáme. Podáváme s bramborem.
Fotky receptu Zapečený hermelín s květákem pro regiment:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!