Použité suroviny receptu Zapečený kapr po švýcarsku:
4 porce kapra bez kůže a kostí (po 120-150 g)
| špetka soli
| špetka mletého bílého pepře
| několik kapek citronové šťávy
| na obalení hladká mouka
| 1 lžíce oleje
| 2 lžíce másla
| 1 jablko
| 30-40 g šunky
| 1-2 bílky
| 3-4 lžíce strouhanky
| 3-4 lžíce nastrouhaného sýra
| na vymazání máslo
Postup přípravy receptu Zapečený kapr po švýcarsku:
Porce kapra osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 2-3 hodiny odležet. Potom porce obalíme v mouce a na oleji s máslem zlehka opečeme. Jablko a šunku nakrájíme na nudličky, smíchané s bílky, prosátou strouhankou a nastrouhaným sýrem. Směs rozložíme na porce kapra naskládané v zapékací míse vymazané máslem. V předehřáté troubě nebo pod grilem zapečeme dozlatova.
Fotky receptu Zapečený kapr po švýcarsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!