Použité suroviny receptu Zapečený květák s mletým masem:
600 g květáku
| 500 g mletého masa
| 1 cibule
| 3 lžíce másla
| 1 vejce
| 2 lžíce strouhanky
| sůl
| mletý pepř
| máslo na vymazání
| strouhanku na vysypání
Postup přípravy receptu Zapečený květák s mletým masem:
Očištěný květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do měkka, vodu slijeme a necháme okapat. Drobně pokrájenou cibuli osmahneme na 2 lžicích másla, přidáme mleté maso a krátce orestujeme. Pak osolíme a opepříme dle chuti, vmícháme vejce. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. DO misky vkládáme vrstvu květáku, pak vrstvu masa a znovu květáku. Povrch posypeme strouhankou, pokapeme zbylým rozpuštěným máslem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme s brambory nebo chlebem.
Fotky receptu Zapečený květák s mletým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!