Použité suroviny receptu Zapečený patison s játry:
2 ks patisonu
| 1 balíček drůbežích jater
| 2-3 cibule
| dle potřeby: strouhanka
| dle chuti: čerstvá bazalka
| 5 rajčat
| dle potřeby: olej
| dle chuti: sůl
| 100 g sýra Eidam nebo Niva
| 1 zakysaná smetana
| 1 kostka Masoxu
Postup přípravy receptu Zapečený patison s játry:
Čerstvý patison nakrájíme na plátky, osolíme a necháme odležet. (Starší patison oloupeme.)
Na oleji osmažíme cibuli a orestujeme játra. Když jsou játra měkká, podlijeme je trochou vody s rozpuštěným masoxem, krátce povaříme a odstavíme.
Zapékací nádobu vytřeme olejem, posypeme trochou strouhanky a poklademe vrstvou patisonu nebo cukety. Potom dáme druhou vrstvu z poloviny jater, poklademe rajčaty a posypeme bazalkou. V dalších vrstvách skladbu surovin opakujeme. Nakonec vše zalijeme vývarem z jater a masoxu. Zapékáme v troubě cca 10min. a potom zalijeme zakysanou smetanou poklademe plátky sýra a dopečeme.
(Do smetany můžeme vmíchat strouhaný eidam nebo i trochu křenu)
Podáváme s bramborem.
Fotky receptu Zapečený patison s játry:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!