800 g vařené rýže
| 300 g kompotovaných broskví
| 50 g másla
| 250 g čerstvých jahod
| 500 ml mléka
| 2 vejce
| 250 g měkkého tvarohu
| 80 g moučkového cukru
| lístky meduňky na ozdobu
Postup přípravy receptu Zapečený rýžový moučník:
Do hlubší zapékací nádoby vymazané máslem dáme asi polovinu uvařené rýže. Na ni rozetřeme tvaroh smíchaný s moučkovým cukrem a zbylým máslem. Z broskví slijeme nálev a necháme je okapat. Jahody omyjeme a osušíme, několik dáme stranou na ozdobu. Broskve a jahody nakrájíme na menší kousky a rozložíme je na rozetřený tvaroh. Další vrstvu bude tvořit zbývající rýže. Povrch moučníku přelijeme vejci rozšlehanými v mléce a dáme na 20-25 minut zapéct do předehřáté trouby, až povrch zezlátne. Podáváme pocukrované, ozdobené jahodami a meduňkou.
Fotky receptu Zapečený rýžový moučník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!