Použité suroviny receptu Zapékaná růžičková kapusta s rybou:
250 g růžičkové kapusty
| 3 ks větší rajčata
| 2 lžíce citronové šťávy
| 2 ks vejce
| 2 lžíce sekané petrželky
| sůl a pepř
| 350 g filé z tresky
| 200 ml smetany
| 50 g strouhané goudy
Postup přípravy receptu Zapékaná růžičková kapusta s rybou:
Růžičkovou kapustu očistíme a omyjeme, stonky nařízneme do křížku a kapustu povaříme asi 3 min. v osolené vodě. Poté scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a přeložíme do zapékací formy.
Troubu předehřejeme na 180°C. Rajčata omyjeme, vyřízneme lůžka stopek a plody nakrájíme na plátky. Rybí filé omyjeme a osušíme, nakrájíme na porce a pokapeme citronovou šťávou.
Plátky rajčat a filé poklademe na kapustu. Osolíme a opepříme. Smetanu rozšleháme s vejci a sýrem, podle chuti osolíme a opepříme a směsí pokrm zalijeme. Zapékáme v troubě asi 25 minut. Poté posypeme petrželkou a ihned podáváme.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Zapékaná růžičková kapusta s rybou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!