Postup přípravy receptu Zapékaná treska s jablkovým křenem:
Rybu nakrájejte na 8 kousků stejné velikosti, přitom odstraňte zbylé kůstky. Filety smíchejte s octem a solí. Nechte 10 minut odpočívat. Ramu rozpusťte, vymastěte jím nákypovou formu. Rybu osušte, kousky položte vedle sebe do formy a potřete máslem. Přikrejte a vložte doprostřed horké trouby. Ze zakysaných krémů ušlehejte měkkou pěnu. Křen a jablka oloupejte, nastrouhejte a ihned poté vmíchejte do zakysaného krému, okořeňte. Ochuťte trochou soli a cukrem. Jablečný křen rozdělte stejnoměrně na rybu, zapékejte jej dalších 10 minut. Zapékanou tresku s jablkovým křenem hned podávejte. Jako příloha - vařené brambory, nebo brambory na loupačku, hlávkový salát s marinádou z citronu a oleje.