Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapékané hovězí:
1/2 kg hotového hovězího masa
| 3 cibule
| miska bramborové kaše
| trochu másla
| 1 vrchovatá lžíce mouky
| trochu strouhanky
| 200 ml bujónu z kostky
Postup přípravy receptu Zapékané hovězí:
Vařené či dušené hovězí maso nakrájejte na drobné kousky (případně pomelte na masovém strojku). Mezitím nechte rozpustit máslo a orestujte na něm 3 cibule nakrájené nadrobno. Zasypte vrchovatou lžící mouky, nechte krátce povařit a zalijte 200 ml bujónu z kostky. Duste ještě asi 10 minut a přidejte hovězí. Cibuli a maso dobře promíchejte. Do vymazané a vysypané zapékací misky (použijte máslo a strouhanku) vložte masovou směs, na ni bramborovou kaši. Tu posypejte strouhankou (vytvoří zlatavou krustu) a postříkejte rozpuštěným máslem. Troubu předehřejte na nejvyšší stupeň a zapékejte 15–20 minut.
Tip: Podávejte s hlávkovým salátem nebo nakládanými okurkami.
Fotky receptu Zapékané hovězí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!